Coders Compo Pack # 1

Mohlo by se vám líbit...

Počet komentářů: 10

  1. Fly napsal:

    Pěkný článek…..

    OdpovědětOdpovědět
  2. defor napsal:

    Pamatuju si, jak Frogger programoval ten Dueltris. Scházeli jsme se tehdy skoro každý víkend u něho doma ještě s Tigerem. Frogger nám tehdy oznámil, že vstoupil do Vectors. Ale jeho působnost tam neměla moc dlouhé trvání. Ještě udělal nějakou hru (Pán Vlků?), pro kterou mu Trixie z Vectors (tehdy ještě jako Triox) udělal skvělou hudbu. Frogger pověsil po pár měsících codeřinu na hřebík a začal honit pixely v Deluxe Paintu. Přibral se ještě hudebník (bohužel už si nevzpomenu jestli do byl Cheeseguy nebo Dangerous nebo někdo jiný) a vznikla skupina Division 🙂 Ta byla aktivní asi do roku 1996. Tiger byl hodně zaneprázdněný studiem na ČVUT v Praze, já zase v Brně na VUT a Frogger začal pařit gamesy na PC a byl konec, protože jsme se už u Froggera přestali scházet. V Brně jsem navíc byl hodně v kontaktu s Jofou, Snappym a Trixiem, takže jsem po pár letech nějak přirozeně vstoupil do Vectors. Takže Vectors byli vždy pro nás hodně důležití – taková gravitační díra 🙂
    Mrzí mne, že si po tolika letech ty počátky už moc dobře nepamatuju. Ani nevím, kdy jsme se s Froggerem a Tigerem začali pravidelně vídat. Asi jsme se potkali v Ostravském Amiga klubu, protože jsme chtěli poznat někoho dalšího, kdo Amigu nepoužívá jen na pirátění a hraní her. To musel být tak rok ’91 nebo ’92. První společná produkce byla podivné „demo“ („intro“) Hard Fucked. Myslím, že do něho právě Frogger ještě něco naprogramoval, protože grafiku udělal (a codeřiny zanechal) až v druhé produkci „Morbid Visions“. Škoda, že se ta prvotina asi nedochovala (na CADA není).

    OdpovědětOdpovědět
  3. defor napsal:

    Pamatuju si, jak jsem Introduction/PICI poprvé viděl asi právě na disketě u Guru diskmagu a hned mi došlo, že Buh a Sir Dan jsou v codingu nejdál z lidí v CZ a SK. Je to skvěle vidět, když se to porovná s ostatní produkcí na Coders Compo. No a pak jen krátce na to jsem je oba viděl v akci na Resetkání, kde přímo na místě ukazovali svou další produkci Vibrations a lidi jen zírali, protože u nás nebyl nikdo jiný, kdo by uměl 3D filled-vectors (non-convex!) a 3D bobs. Navíc v tom demu je i skvělý scrolltext. Btw. Sir Dan tam po sále pobíhal v nějaké šílené oranžové paruce 🙂 Psal se rok 1992.

    OdpovědětOdpovědět
  4. holyna napsal:

    @defor: Jo tak tohle Resetkání si taky moc dobře nepamatuju teda 🙂 já sem se s nima pak hodně bavil teda spíš s Bohem, byl tehdy na Strahově na kolejích a tak sme tam docela často za ním jezdili a pak spolu jezdili na Resetkání, jako asi nejvíc času sme teda trávili u Cracknela.

    OdpovědětOdpovědět
  5. holyna napsal:

    @defor: No Froggera a Tigrem si pamatuju tak nějak matně – těch lidí si pamatuju tak nějak matně víc tedy 🙂 Ale moc hezký povídání teda. Kouknu se jestli něco nanajdu někde po svých úložištích, ale myslím, si že to vzalo za své, když mě havarovalo pár disků. Sem takhle přišel o pár nenahraditelných věcí, třeba i to jedno demo od PICI – Laxiative? Někdo to děsně moc sháněl, ale ať sem probral hory disket prostě to už nemám 🙁

    OdpovědětOdpovědět
  6. holyna napsal:

    @defor: Proti mě s Amose ste byli bozi všichni – tys byl takovej vysokej žejo z těch Vectors 🙂

    OdpovědětOdpovědět
  7. defor napsal:

    @holyna: Já si tě z Resetkání pamatuju jako toho, co byl vždycky totálně na šrot ;-). A byls tam vždycky s nějakou bábovkou, což mezi nás nerd panice vnášelo neklid a závist 😀
    A nebo si tě s někým pletu a pak ignoruj. Já si fakt už tu dobu dost blbě pamatuju.
    Jo takovej vysokej.
    Vectors party 2019
    https://cada.probers.cz/demoparty/19-akce/4539-2019-vectors-30-party
    Re:Vranov party 2020
    http://guruteam.cz/Vranov2020/Gallery/thumb.html
    Poznáš tam někoho? 🙂

    OdpovědětOdpovědět
  8. defor napsal:

    @holyna: Ja od PICI znám jen Introduction, Vibrations a Hysterii. Myslím, že jsem nikdy nic jiného neviděl. Takže jestli něco vyhrabeš, tak dej vědět!

    OdpovědětOdpovědět
  9. holyna napsal:

    Jo tak to si pamatujes naprosto presne. Sic s tou slecnou jsem tam byl jen jednou ale jako je fakt ze sem se tam vzdycky krapitek upravil. Ale bylo to bozi.

    OdpovědětOdpovědět
  10. holyna napsal:

    No něco je na CADA. Ale ten music disk ten proste nemam. Jako nekde na diskete byl. Ale cas disket jsem kdysi pujcil s uz se mi nikdy nevratili a u nasich to asi uz nebude.

    OdpovědětOdpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *